Inspiratie

Aan elk nieuw item in de vrije vorm gaat een inspiratie proces vooraf.

Vanuit mijn liefde voor natuur en reizen komen er ontelbaar veel beelden en gedachten voorbij. Zoveel vormen, materialen, gezichten en kleuren. Zoveel patronen in grote vormen maar ook in de kleinste details. Als je werkelijk kijkt naar kleur en vorm is inspiratie oneindig.

Overal in de wereld dragen mensen hoeden. Alleen daar kun je al een verzameling van aanleggen. En vooral hoe overal kleuren en vormen anders worden toegepast. Elke cultuur heeft een variant van hoofddeksels en die zijn zeker niet alleen praktisch van aard.

En dan de natuur. Ze is oneindig groots in verschijning. De vormen van bladeren, bloemen, patronen, constructies, het universum in zijn geheel. Eindeloos veel beelden en gedachten om me door te laten inspireren.

Een ontwerp of idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het ontstaat. Door te durven dromen, denken en doen. Imagine…

Het is ook inspirerend om samen hoeden of fascinators te maken. Je leert van elkaar en inspireert elkaar tot het net even verder ontdekken van mogelijkheden. Heb je een groep van 2 tot 4 personen en lijkt het je leuk een workshop te doen voor het maken van een hoed of fascinator neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Ik kom er niet omheen om toch ook een klein stukje te schrijven over mijn opleiding en achtergrond. Vaak wordt me gevraagd welke kunstacademie ik heb gedaan. Geen enkele is het antwoord.

Ik ben drs. in de Economie. Een wetenschappelijke studie die nogal rationeel van aard is. Of je creatieve oplossingen kunt bedenken ligt in de aard van het beestje. Die aard heb ik wel en van huis uit ben ik opgegroeid met handwerken in allerlei vormen. Creatief bezig blijven is altijd mijn motto geweest. Als hobby ben ik de loop der jaren altijd blijven ontwerpen en naaien, ook het bedenken en maken van kleding voor andere mensen. Het maken van hoeden is hieruit voortgekomen.

Mocht u nog meer willen lezen over mijn andere bezigheden: dan verwijs ik u graag naar mijn andere website: www.studiosphinx.nl